ac-model

Acrylcolor

Fascinatia culorilor

Cu profilele de ferestre colorate puteti da accente variate fatadelor. Casele devin astfel la fel de inconfundabile ca si locatarii lor iar cladirile comerciale vor fi pline de farmec, atragand privirile trecatorilor.

Durabile si stralucitoare peste ani, ferestrele acrylcolor fascineaza punandu-si amprenta decisiv pe estetica fatadelor modelate arhitectonic. Cu o grosime cu 0,5 mm mai mare decat a oricarui strat de vopsea, stratul exterior din plexiglas colorat are o rezistenta ridicata in fata agresivitatii intemperiilor cum ar fi soarele, vantul, ploaia sau variatiile bruste de temperatura.
Ferestrele acrylcolor stralucesc ca in prima zi, caci suprafata exterioara mat-matasoasa, obtinuta printr-un procedeu special de slefuire, este insensibila la depunerile de praf.
Profilele se curata usor si nu necesita intretinere – pe toata durata de viata a ferestrei.

Design

In arhitectura esteticul rezulta din armonia perfecta a culorii, formei si materialului, indiferent daca este vorba de cladiri istorice sau de locuinte moderne. O importanta deosebita pentru aspectul fatadei revine ferestrelor colorate. Acestea nu doar marcheaza accente deosebite, ci si determina personalitatea cladirii.

Mai multe puteti afla pe noul microsite dedicat profilelor acrylcolor: http://acrylcolor.net/ro/index.html.

Avantaje acrylcolor 

Culori rezistente

Acrilul este un material extrem de rezistent. Folosit de decenii in industria auto, nu isi pierde intensitatea nici macar dupa o folosinta indelungata, in cele mai dure conditii meteo.

Usor de intretinut

Stratul acrilic protejeaza ferestrele contra exfolierilor si a crapaturilor, vopsirea periodica obisnuita a ferestrelor vechi fiind in totalitate eliminata. Ferestrele acrylcolor se intretin simplu prin curatare cu detergenti casnici.

Rezistent la zgarieturi

Profilele acrylcolor au o suprafata lucioasa si neporoasa. Imbinarea la temperaturi foarte ridicate a PVC-ului alb cu stratul acrilic colorat determina o rezistenta sporita la zgarieturi a suprafetei exterioare. Slefuirea ulterioara nu permite depunerea prafului si a murdariei.

Reflexie buna

Razele soarelui sunt reflectate in mare parte de corpul profilului alb situat sub stratul acrilic. Astfel se reduce simtitor incalzirea profilelor, dilatarea acestora la temperaturi mari necreand probleme.

100% reciclabil

Ferestrele din acrylcolor sunt complet reciclabile. Ferestrele vechi sunt regranulate si reprelucrate. Rezultatul este un material util, care poate fi refolosit pentru alte produse. Se asigura astfel un circuit inchis de reciclare a materialelor.

Procedeul de coextrudare

Corpul profilului, in faza initiala PVC alb topit, este imbinat indivizibil printr-un proces termic cu un strat de acril colorat aflat de asemenea sub forma de topitura. Acrilul este aplicat pe acea parte a profilului care, mai tarziu la fereastra, va fi expus razelor soarelui, luminii, ploii si zapezii.
Procedeul de coextrudare este folosit de GEALAN inca din anul 1980. Experienta in acest domeniu este dovedita de certificatul de control RAL pentru profilele acrylcolor si de certificatul de control al centrului de mase plastice din Germania de sud. Acelasi procedeu este folosit si la profilele reciclabile. Prin utilizarea acestei tehnici GEALAN ridica standardele, diferentiindu-se fundamental de procedura uzuala de colorare. Rezultatul se concretizeaza in proprietati ale culorii nemaintalnite si rezistenta in timp a culorii.

ac-schema-6kammerPrincipiul coextrudarii:

1. Introducerea topiturii de PVC alb prin extrudorul principal.
2. Printr-un coextrudor este adaugata topitura de acril colorat.
3. Cele doua componente fluide sunt imbinate indivizibil in utilajul de coextrudare.
4. Profilul este polizat pentru obtinerea unei suprafete exterioare netede si a unei straluciri cromatice.
5. Profilul acrylcolor final

Prin procedura de coextrudare corpurile de PVC alb si stratul acrilic colorat sunt contopite. Sticla acrilica este un produs premium, care si-a dovedit de nenumarate ori calitatile in industrii cum ar fi cea auto (stopurile din spate) si designul interior. Profilul din PVC reprezinta materialul-suport, iar stratul subtire de plexiglas confera culoarea. Initial transparenta, sticla acrilica colorata face posibila o varietate de culori si rezistenta culorii la caldura, frig si factori mecanici. Prezinta proprietati remarcabile si este materialul cel mai rezistent la factori climaterici.

Reflexie buna

Stratul acrilic exterior absoarbe razele infrarosii si reflecta in mare masura razele soarelui. Astfel incalzirea profilului este considerabil diminuata. Diferentele de temperatura dintre profilul alb si cel colorat sunt astfel uimitor de mici.

Glafuri

glaf1

Glafurile interioare au rol atat estetic definitivand practic fereastra dar si rol functional de protectie a peretelui.
Glafurile interioare pot fi in diferite nuante cu imitatii ale marmurei sau a unor nuante de lemn. Datorita suprafetei laminate exterioare sunt rezistente la umezeala, temperaturi inalte, zgarieturi si sunt usor de intretinut.

glaf2

Glafurile exterioare sunt din aluminiu si au rol atat de protectie zidului impotriva intemperiilor dar pot contribui si la imbunatatirea aspectului fatadei.

Decor Lemn

hd-schemaDecoruri de lemn pentru un aspect natural 

 

Pentru toti cei care pretuiesc aspectul natural la decorarea fatadelor, dar in acelasi timp nu doresc sa renunte la avantajele oferite de tehnica moderna a ferestrelor, GEALAN ofera o alternativa: ferestrele din PVC cu aspect de lemn. Acestea imbina armonios beneficiile de izolatie termica si fonica cu aspectul natrual si nobil al lemnului.

 

Sunt recomandate drept elemente ale stilului clasic, atat la renovarea constructiilor vechi, cat si la decorarea caselor care trebuie sa mentina un anumit stil al zonei in care sunt construite. Arhitectura eleganta a cladirilor in stil clasic este pusa in valoare prin ferestre realizate in forme specifice si in nuante naturale diverse, de la esente clasice precum nuc sau stejar la cele exotice precum mahonul. Totodata, ferestrele decor lemn sunt solutia ideala pentru casele de vacanta sau cladirile in stil rustic. In plus, se pot adauga accente cromatice fatadei, prin alegerea unor ferestre cu folii decor uni. Datorita noii tehnologii de caserare, GEALAN poate livra aproape orice combinatie de culoare. Este posibila aproape orice variatie de acrylcolor, decor lemn sau folie uni, indiferent daca profilele au muchii numeroase sau rotunjiri complexe. Mai mult, acum puteti tine cont si de amenajarea interioara si de aspectul fatadei: exteriorul ferestrei poate fi asortat fatadei, iar interiorul ei poate fi ales in functie de stilul de mobilier.

 hd-grundkoerper

  • aspect natural prin imitatia lemnului
  • multiple posibilitati de combinare
  • protejeaza mediul inconjurator

 

Folii standard decor lemn
StejarGolden Oak
MahonStejar inchis
Nuc

Folii extra-standard decor lemn

PinDouglasie
Stejar deschisNuc natur
CiresNuc salbatic
NOU: Siena PRRosso
NOU: Siena PN
Noce
Oregon IV
Folii uni
Alb cremGri antracit
Gri argintiuVerde brad
Albastru metalicMaro ciocolata