Materialul

Exalco-Bond este un produs exclusiv al Exalco. Acesta consta dintr-un miez din polietilena non-toxic cu grosimea de 3 mm, lipit intre cele doua invelisuri din tabla de aluminiu cu grosimea de 0,5 mm. Grosimea standard de ansamblu a materialului este de 4 mm.

Foaia de aluminiu utilizata ca si suprafata exterioara este finisata cu un strat durabil de vopsea fluoropolimerica (PVDF) acoperita si cu un strat suplimentar de protectie transparent.

Exalco-Bond FR este un panou de 4 mm din aluminiu compozit, format din 2 invelisuri de tabla de aluminiu cu grosimea de 0,5 mm, lipite pe un miez mineral non-combustibil.

Utilizarea preconizata

Materialul Exalco BOND este utilizat pentru placarea exterioars, atat pentru cladiri noi si cat si pentru cladiri vechi care suporta un proces de renovare.

Cladirile industriale, cladiri de birouri sau sedii de banci sunt unele dintre aplicatiile indicate ale produsului.

Avantajul materialului Exalco Bond este libertatea nelimitata arhitecturala oferita proiectantului pentru a crea diferite forme si pentru a imprima exteriorului cladirii aspectul modern dorit.

Aplicarea

Principalul avantaj al materialului EXALCO BOND este greutatea redusa. Respectiv, structura de suport a materialului Exalco BOND poate fi executata din profile de aluminiu sau din otel, ramanand totusi o constructie usoara.

Materialului EXALCO BOND poate fi aplicat pe structura de rezistenta a constructiei in mai multe moduri, fie sub forma de foaie completa, fie sub forma de casete.

Avantajele

StandardCustomToleranta
Grosime4mm± 0.2mm
Latime1250mm762-1575mm± 4mm
Lungime3200mm1200-7320mm± 6mm

 

 • Aliaj de aluminiu de inalta calitate pentru o mare durabilitate.
 • Suprafata extrem de plata si neteda, cu o gama variata de culori.
 • Greutate redusa si rigiditate extrema.
 • Procedeu simplu de fabricatie, folosind instrumente de lucru obisnuite.
 • Procedeu de fabricatie rapid, astfel reducandu-se costul total.
 • Reciclabile si ecologice.
 • Intretinere si curatare usuara.

Indicatii de baza pentru fabricatie

 • Pentru debitarea materialului Exalco BOND este recomandata utilizarea unui ferastrau, de preferinta circular, pentru prelucrarea panoului pe directie verticala sau orizontala; se recomanda utilizarea de discuri (lame) de taiere foarte subtiri, cu taisul protejat cu carbura.
 • In cazul efectuarii taieturilor de canale speciale pe partea posterioara a placilor, in vederea realizarii de muchii indoite in unghi drept, se recomanda utilizarea unui ferastrau circular conventional, echipat cu freze-disc profilate, cu un unghi de inclinare de 90° – 105°. In acelasi timp, trebuie asigurata, din constructia sculei si reglajul in adancime al acesteia, realizarea unei latimi minime la fund a canalului frezat intre 1mm si 2mm si a unei grosimi minime ramase a miezului intre 0,3mm si 0,5mm in scopul de a se putea realiza plierea corecta a materialului.
 • Atentie: in timpul procesului de prelucrare nu indepartati folia de protectie exterioara de pe partea din spate a suprafetei de aluminiu care nu a fost prelucrata inca (faza 1).
 • Dupa ce canalul in lungul caruia se va face indoirea a fost prelucrat, un dispozitiv simplu de prindere poate fi utilizat pentru a plia cu usurinta materialul.
 • Procesul de curbare a acestui material poate fi realizat prin utilizarea unei prese hidraulice sau a unei masini de roluit, in cazul in care se dureste realizarea de suprafete curbe (faza 2).
 • Materialul Exalco BOND se poate curba pana la o raza minima egala cu de pana la 15 ori grosimea panelului (faza 3).
 • In vederea roluirii se recomanda utilizarea a 3 role reglabile, de dimensiuni diferite, in scopul obtinerii configurarilor curbelor necesare pentru acoperirea coloanelor cilindrice sau a colturilor in forma de piramida sau conice.

Date Tehnice

DescriereCaracteristici
Grosime totala4mm
Grosimea stratului de aluminiu0.5mm
Aliajul de aluminiu5005H
Materialul miezuluiPolietilena(PE)
Greutate5,5 kg/mp
Modulul de elasticitate70000 N/ mmp
Coeficientul Y de transmisie termica0.35 W/m K
Coeficient de expansiune Linear4.12 x 10 m/m K
Coeficient de reducere a sunetului27 dB
Reactie la foc in conformitate cu standardeleINDEX 0, BS 476-Part 6
CLASS 1, BS 476-Part 7
Vopsea3 straturi PVDF 70% KYNAR-500

Culori


Silver Metallic
XL 62121
Copper Metallic
XL 62114
Gun Metallic
XL 62124
Pure White
XX 62113
Blue
XX 62116
Banner Red
XX 62121
Bright Silver Metallic
XL 62111
Bronze Metallic
XL 62126
Seaform Green Metallic
XL 62115
Bronze Metallic
XL 62116
Champagne Metallic
XL 62118
Silver Mica
XL 62120